Iohannis: Mă voi vaccina public împotriva Covid-19

Iohannis: Mă voi vaccina public împotriva Covid-19

Președintele Klaus Iohannis a spus că se va vaccina public împotriva Covid-19, dacă asta îi va ajuta pe cei care nu cred în vaccin.

“Da, mă voi vaccina public dacă se crede că asta dă încredere. Eu sunt pentru vaccinare”, a răspuns Klaus Iohannis unei întrebări din partea jurnaliștilor.

Amintim că  Guvernul a întreprins primii paşi concreţi pentru achiziţionarea vaccinului anti-covid-19, iar campania de vaccinare din primul semestru al anului viitor începe să nu mai fie doar o promisiune. Ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, a anunţat că România a plătit avansul pentru vaccinul anti-COVID-19. Astfel, Ministerul Finantelor a plătit 12 milioane de euro ca avans.

„Toți românii trebuie să știe! Am semnat plata externă către CE, reprezentând avans vaccin COVID-19, in suma de 12.058.345 Euro!”, a anunțat ministrul Finanțelor, pe contul său de Facebook.

Reamintim că aceasta este doar o primă tranșă, investițita totală fiind de 100 de milioane de Euro pentru țara noastră. Comisia Europeană a anunțat că va distribui vaccinul în funcție de populația țării. Primele donze vor ajunge în România în luna decembrie, după cum a anunțat medicul Valeriu Gheorghiță.

Primele persoane vaccinate vor fi medicii și persoanele vulnerabile, dar și cei care au boli cronice.

Comentează pe FACEBOOK