joi 22 februarie 2024

Iohannis: Nelu Tătaru, noul ministru al Sănătății

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, că a luat act de demisia lui Victor Costache de la Ministerul Sănătății şi a semnat decretul de numire a noului ministru Nelu Tătaru.

„Am primit de la premierul Ludovic Orban propunerea pentru numirea domnului Nelu Tătaru în funcția de ministru al Sănătății. Am luat act de demisia domnului Costache și am semnat decretul de numire a noului ministru. Domnul Tătaru cunoaște foarte bine care este situația în acest moment în sistemul sanitar și trebuie să ia urgent toate măsurile necesare pentru combaterea răspândirii infectării cu noul coronavirus. Domnul Tătaru va depune jurământul în cursul acestei zile”, a declarat președintele Klaus Iohannis.

Totodată, șeful statului a reluat apelul la adresa românilor să respecte restricţiile impuse de autorităţi.

„Vreau să reiau apelul meu către toţi românii: respectaţi, vă rog, dragi români, restricţiile impuse de autorităţi! Staţi acasă, pentru că doar aşa putem să ne protejăm sănătatea. Cu cât reuşim acum mai bine să ţinem sub control şi să limităm răspândirea coronavirusului, cu atât mai repede vom putea să revenim cu toţii la activităţile cărora le simţim acum lipsa. Ştiu că este greu, dar numai făcând aceste sacrificii vom câştiga lupta cu acest inamic extrem de periculos”, a spus Iohannis, la Palatul Cotroceni.

Iohannis a mai vorbit și despre videoconferința la care va participala alături de membrii Consiliului European, discuție dedicată măsurilor legate de combaterea efectelor pandemiei COVID-19.

Iohannis a spus că este importantă cooperarea tuturor pentru a putea permite revenirea cetăţenilor europeni în ţările lor de origine, în contextul epidemiei de coronavirus. El a precizat că persoanele cele mai vulnerabile, în acest context, sunt lucrătorii detaşaţi şi cei sezonieri.

Totodată, şeful statului a arătat că autorităţile române fac eforturi pentru „întoarcerea în siguranţă acasă” a acestora.

„Nu este o sarcină uşoară”, a mărturisit Iohannis.

Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro