marți 28 noiembrie 2023

Iohannis: Nu va exista un boicot la adresa Austriei

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

​​Președintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, înaintea Consiliului European, că nu va exista un boicot la adresa Austriei din partea statului și al autorităților publice din România și că problemele în cazul Schengen trebuie rezolvate prin diplomație.

Șeful statului l-a contrazis astfel pe europarlamentarul Rareș Bogdan, care anunțase că guvernul va ataca la Curtea Europeană de Justiție veto-ul Austriei împotriva aderării României la Schengen.

„Voi ridica tema Schengen. În Consiliul JAI nu s-a reușit aprobarea intrării României și Bulgariei. Se pune problema cum continuăm. Noi dorim să fim parte în spațiul Schengen.

Care sunt problemele și piedicile care trebui înlăturate pentru a ști cum procedăm. În realitate avem două probleme, atitudinea Austriei care e rezervată. A doua problemă: Votul Olandei a fost mixt: pentru România a fost da, pentru Bulgaria a fost jumătate nu.

Acestea sunt chestiuni care trebuie rezolvate. Acest moment după părerea mea poate fi tratat într-o singură cheie, cu diplomație. Orice altceva trebuie exclus. Am auzit opinii, sfaturi. Nu va exista un boicot la adresa Austriei din partea statului și al autorităților publice.

Pe tot parcursul demersurilor am avut foarte mult sprijin. Comisia Europeană ne-a susținut cu bună credință, președinția cehă ne-a sprijinit ca lucrurile să iasă bine.

În continuare vom avea președinția suedeză și deja am purtat discuții cu premierul Suediei.

Următorul pas trebuie să fie o reușită, nu-și dorește nimeni să ajungem într-un consiliul JAI cu un vot negativ.

Am văzut că există mulți sfătuitori publici în ce privește Consiliul de azi și mâine, voi ridica problema, dar soluții vor fi găsite în următorul Consiliul JAI car va fi mai bine pregătit.

Va fi nevoie de multă muncă”, a declarat Iohannis.

Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -" "
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro