joi 28 septembrie 2023

Iohannis: Să protejăm ‘aurul verde’. Avem probleme de mediu

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, la debutul campaniei de împădurire ”Românii plantează: O pădure cât o ţară”, evenimentul având loc în judeţul Dâmboviţa, că problema climei e cât se poate de serioasă.

“Incalzirea globala este un fapt. Si pentru noi poate sa fie un fapt foarte negativ. Mai ales ca aici in sudul tarii se pot forma zone desertice si asta cu siguranta nu vrem. Cea mai eficienta masura este plantarea de paduri impotriva incalzirii climatice”, a zis Iohannis.

Iohannis și premierul Ludovic Orban au plantat ulteior un stejar.

”Pentru mine personal este o mare bucurie că putem să începem, astăzi, o campanie de replantare. O campanie foarte bună, care va lăsa urma adânci pozitive pentru România.

Pădurile sunt aurul verde al României și acest aur trebuie protejat și înmulțit. Avem încă păduri care sunt încă foarte valoroase, avem păduri care pot fi exploatate, dacă ne uităm în jur mai vedem doar urme a ceea ce au fost Codri Vlăsiei. Aici era pădure cât vedeai cu ochii, iar acum au rămas doar urme.

Este inadmisibil ca în secolul 21 să mai avem tăieri ilegale masive de păduri! Au fost luate o serie de măsuri, dar s-au dovedit ineficiente. Multă vreme PSD-ul s-a ocupat de această problemă fără succes. De aceea este nevoie de un set nou de măsuri pentru a proteja pădurile României, de aceea fac un apel către Guvern, către domnul Orban și miniștrii săi să vină cu o serie de măsuri pentru a proteja pădurile.”, a spus  Klaus Iohannnis.

 

Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -" "
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro