luni 17 iunie 2024

Iohannis și Ciolacu, mesaje de Samudaripen: O lecţie tragică despre ură

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Preşedeintele Klaus Iohannis şi premierul Marcel Ciolacu au transmis, marţi, mesaje cu ocazia Zilei Europene de Comemorare a Holocaustului Romilor – Samudaripen.

„O pagină neagră din istoria celui de-Al Doilea Război Mondial. Știm că peste 500.000 de romi din Europa şi-au pierdut viaţa atunci, în lagăre de muncă forţată, de exterminare sau în timpul deportărilor. Din 25.000 de romi din România deportaţi în Transnistria, 11.000 au fost răpuşi de tifos, de foame şi de frig. Au rămas mii de copii orfani, au rămas vieţi marcate pentru totdeauna şi destine frânte. Avem datoria de a ne asigura că fiecare nouă generaţie cunoaşte şi păstrează viu adevărul, oricât de dureros, pentru împăcarea cu sine şi reconciliere. (…) Reafirm angajamentul Guvernului României pentru continuarea eforturilor de combatere a xenofobiei”, a afirmat Marcel Ciolacu.

„Amintirea faptelor, condamnarea crimelor şi a responsabililor, precum şi cinstirea memoriei victimelor Samudaripenului trebuie să fie un reper care să ne ghideze în construirea unei societăţi a respingerii rasismului şi xenofobiei”, a transmis și Klaus Iohannis.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro