marți 28 noiembrie 2023

ÎPS Teodosie nu se lasă: trei amenzi într-o zi

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img
Pe lângă cele două amenzi pe care le avea deja, Arhiepiscopul Teodosie al Tomisului a mai primit una.
El a fost amendat de trei ori de poliție pentru că nu a respectat ordinul de carantină emis de DSP pe numele său. Acesta a participat la mai multe slujbe și evenimente publice.

Întors în țară din Iordania, o zonă cu risc epidemiologic ridicat și nefiind vaccinat, acesta trebuia să intre în carantină de acum 4 zile.

Înalt Prea Sfințitul a transmis că va contesta amenzile. Motivul: nu a știut de carantină.

Susține că e-mailul prin care era anunțat de decizie ar fi venit abia luni după-amiază.

Pentru manifestarea de la Constanța cu ocazia Unirii Principatelor, ierarhul a încălcat măsura carantinei dispusă în cazul lui acum 4 zile, după ce s-a întors din Iodania, conform Direcției de Sănătatea Publică.

”Azi vorbim doar despre Unire, în sărbătoare nu umbrim cu nimic sărbătoarea”, a spus ÎPS Teodosie.

Polițiștii au fost de altă părere și l-au amendat de trei ori: pentru manifestarea de la cazinou, pentru că a părăsit carantina și a oficiat dimineață liturghia la Catedrala Arhiepiscopală din Constanța și pentru că a participat apoi la un eveniment cultural.

„Era instituită măsura carantinei la domiciliu. Bărbatul nu a respectat-o, amenda totală fiind de 3.000 de lei”, a declarat Andreea Iliescu, purtător de cuvânt IPJ Constanța.

Înalt Prea Sfințitul Teodosie a primit și două avertismente, înainte de a primi amenda. Sâmbătă, pentru ca a ieșit din carantină și a mers la o slujbă în Suceava și duminică, după ce a oficiat sfânta liturghie în localitatea 23 august.

Amenzile primite vor fi contestate în instanță conform biroului de comunicare al Arhiepiscopiei Tomisului.

„Astăzi în jurul orei 13 a sosit pe mailul personal al IPS decizia de carantinare, decizie care este aici. Decizia este emisă de DSP București în data de 20 ianuarie, este scanată în data de 21 la ora 18:30 seara și emisă pe mailul înaltului la ora… în jur de ora 13 astăzi. Este absurd în această țară să fii amendat înainte să fii înștiințat”, a declarat Eugen Tănăsescu, purtător de cuvânt Arhiepiscopia Tomisului.

Persoanele care sosesc în România intră 10 zile în carantină dacă sunt nevaccinate și vin dintr-un stat aflat pe lista celor cu risc epidemiologic ridicat.

Iordania, țara vizitată de ÎPS Teodosie este în zona roșie. Rată de incidență este de 3,5 la mia de locuitori.

Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -" "
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro