Isteria anti-COVID golește farmaciile veterinare de Ivermectină

Un nou medicament, controversat, ar fi vindecat pacienți cu COVID. Este vorba despre Ivermectină, o pastilă care în România se găsește doar pentru uz veterinar.

Între cei care spun că s-a vindecat de Covid-19 cu acest medicament se numără și celebrul cântăreț Mihai, de la trupa 3 Sud Est.

De aici și până la a fi golite farmaciile veterinare a fost doar un pas.

Medicii veterinari avertizează însă că Ivermectina este periculoasă pentru oameni și poate duce chiar la orbire.

Acest medicament este folosit pentru problemele cauzate de paraziți externi din gama scabie, alte parazitoze mai profunde ale pielii, dar sub nicio formă nu recomandăm și nu văd de ce ar putea fi folosit așa, empiric, de oameni pentru o eventuală infecție cu COVID”, a spus medicul veterinar Aurelian Ștefan la Digi 24.

Românii au o mare atracție pentru senzațional și pentru aceste experimente sociale de pe social media, cineva lansează o bombă și multă lume merge pe această cale care este toxică. Trebuie să știe românii că o supradoză de Ivermectină la animale produce orbire”, a avertizat el.

De altfel, mai mulţi medici veterinari s-au grăbit să dezmintă pe rețelele sociale informaţia potrivit căreia Ivermectina ar avea efecte miraculoase în tratarea COVID-19.

Totodată, Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Protecția Alimentelor (ANSVSA) transmite că ”toate produsele medicinale veterinare care conţin ivermectină sunt autorizate doar pentru utilizarea la animale”.

Vă avertizăm ca utilizarea la oameni a produselor medicinale veterinare care conţin ivermectină poate avea consecințe dintre cele mai grave asupra sănătăţii umane”, transmite ANSVSA într-un comunicat de presă.

 

Comentează pe FACEBOOK