luni 17 iunie 2024

Istoria romilor va fi materie opțională în viitorul apropiat

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Premierul Marcel Ciolacu a dezvăluit duminică că istoria romilor va fi disponibilă ca o materie opțională în școli. Elevii vor avea opțiunea de a o selecta „în viitorul apropiat”.

Prim-ministrul Ciolacu a anunțat că istoria comunității rome va fi introdusă ca disciplină opțională, descriind-o ca fiind „tragică”. El a menționat că a sprijinit personal inițiativa de înființare a Muzeului Național de Istorie și Cultură a romilor din România.

„Mai trebuie spus ceva: identitatea romă. Ştiu că e important pentru dumneavoastră, de aceea am susţinut personal iniţiativa înfiinţării Muzeului Naţional de Istorie şi Cultură a romilor din România, care reprezintă un moment istoric pentru etnia romă. De asemenea, în şcoli se predă limba romani şi în curând va fi o disciplină opţională legată de istoria romilor, care reprezintă un pas important pentru cunoaşterea istoriei tragice a romilor”, a anunţat premierul duminică, la Congresul Partidei Romilor Pro-Europa”.

Ciolacu a evidențiat că deputatul Cătălin Manea, reprezentant al Asociației Partida Romilor Pro Europa, a sprijinit toate aceste propuneri, afirmând că ele „nu ar fi fost posibile” fără „sprijinul” său și implicarea liderului Partidei Romilor, Nicolae Păun.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist.
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro