luni 15 iulie 2024

Judecata în dosarul RCS-RDS se reia de la zero

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Procesul în care Mitică Dragomir, fostul șef al LPF, este judecat pentru o mită de 3 milioane de euro de la RCS-RDS se reia de la zero.

De această dată, procesul va fi judecat la Curtea de Apel, și nu la Tribunalul București, instanța care l-a condamnat pe fostul șef al LPF la 4 ani de închisoare cu executare.

„Admite apelurile declarate de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie şi de inculpaţii Bădiţă Florin Bogdan, Bendei Ioan, SC BODU SRL, Dragomir Bogdan Dumitru, Dinei Mihai, Dragomir Dumitru, SC INTERGRASOFT SRL, Oprea Alexandru, SC RCS&RDS SA şi Bulgac Serghei împotriva sentinţei penale nr. 37/15.01.2019 pronunţate de Tribunalul Bucureşti – Secţia I Penală în dosarul nr. 31983/3/2017. Desfiinţează, în totalitate, sentinţa penală apelată şi dispune trimiterea cauzei spre rejudecare la instanţa competentă – Curtea de Apel Bucureşti. Judecata îşi va relua cursul începând cu procedura camerei preliminare, conform art. 342 şi urm. C.pr.pen. In baza art. 275 alin. 3 C.pr.pen. cheltuielile judiciare avansate de către stat rămân în sarcina acestuia. Definitivă”, se arată în decizia Curţii de Apel Bucureşti.

În 2019, Dumitru Dragomir şi Ioan Bendei, fost administrator al RCS-RDS, au fost condamnaţi, în primă instanţă, de Tribunalul Bucureşti, la câte 4 ani de închisoare pentru infracţiuni privind vânzarea drepturilor de televizare a meciurilor de fotbal. Ulterior, în faza de apel, a ajuns pe rolul Curţii de Apel Bucureşti, instanţă care a dispus reluarea de la zero a cercetării judecătoreşti.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro