duminică 14 iulie 2024

Judecătorii își apără pensiile speciale

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Mai multe instanţe au decis să îşi suspende activitatea pe termen nelimitat, în semn de nemulţumire faţă de intenţia Guvernului de a elimina pensiile de serviciu pentru judecători şi pentru personalul auxiliar de specialitate. În acest timp vor fi soluţionate doar cauzele urgente.

Printre acestea se află şi Curtea de Apel Bucureşti şi Tribunalul Bucureşti, cea mai mare instanţă din ţară.

„Adunarea Generală a Judecătorilor Curţii de Apel Bucureşti, întrunită în şedinţa din 21 ianuarie 2020, la convocarea Secţiei pentru judecători din cadrul CSM: a hotărât, cu unanimitate, că iminenta abrogare a dispoziţiilor legale care consacră pensia de serviciu pentru judecători, este de natură a încălca independenţa şi a afecta statutul constituţional al acestora; a hotărât, cu majoritate, suplimentarea ordinii de zi şi suspendarea activităţii de judecată începând cu data de 22 ianuarie 2020 şi până la revenirea celorlalte puteri ale statului asupra demersului de eliminare a pensiei de serviciu a magistraţilor”, anunță CAB.

Acțiunilor de protest li s-au alăturat și procurori din cadrul mai multor parchete din țară.

Magistraţii consideră că propunerile de eliminare a pensiilor speciale ale judecătorilor şi de plafonare a sporului pentru condiţii vătămătoare de muncă sunt de natură să afecteze independenţa sistemului de justiţie.

Comisia pentru muncă a Camerei Deputaţilor a emis deja un raport favorabil pentru abrogarea pensiilor speciale.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro