Jurnaliști români și angajați din media, în pericol

Datele unor jurnaliști români și angajați din media au fost scoase la licitație pe dark web. Victime pot cădea aproape 6.000 de persoane.

Adresele de e-mail și parolele, coordonatele geografice, precum și numerele de telefon au ajuns pe piața neagră a internetului și au fost scoase la licitație. Deja mai multe persoane au primit emailuri de amenințare în care hackerii le cer bani pentru a nu posta imagini compromițătoare cu aceștia.

„Sistemul tău a fost compromis. Toate datele au fost copiate de pe dispozitivul dvs. pe serverele noastre. De asemenea, a fost înregistrat un video de pe camera dvs. în care vă uitaţi la filme pentru adulţi”. aşa începe mailul de şantaj. „Vă pot activa camera şi microfonul şi nici măcar nu vă puteţi da seama”.

Acest lucru nu este adevărat pentru că hackerii au numai adresa de email, nu şi date vulnerabile din computerele persoanelor vizate.

Infractorii cer o sumă de aproximativ 1.300 de dolari, în criptomonedă, într-un termen de 50 de ore.

Cei care primesc astfel de mesaje sunt avertizaţi să nu ţină cont de aceste ameninţări, pentru că menirea lor este numai de a vă speria.

 

Comentează pe FACEBOOK