vineri 8 decembrie 2023

Justiție putredă….la cap

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Astăzi vreau să vă vorbesc despre putregaiul din Justiția Română! Acolo unde mizeria mustește în ultimul hal. Din capul locului îmi voi cere iertare de la acei magistrați onești și pricepuți, tot mai puțini din branșă, pe care îi voi băga conjunctural în această troacă. Parțial e și vina lor că nu se luptă cu înverșunare pentru eliminarea dejecțiilor din sistem. Am făcut acest intro, fiindcă știrea cu care voi începe mi se părea prea dură. Dar și edificatoare pentru a ilustra cangrena acestui sistem de justiție mioritic.

Șapte judecători ce au candidat pentru posturile de conducere din instanțe au picat anul acesta la testarea psihologică! Iar numărul total de candidați a fost de 79! Atenție, vorbim de o procedură ridicolă, asemănătoare cu cea pentru obținerea sau prelungirea permisului auto. Chiar și așa, psihologii le-au identificat probleme la mansardă și i-au respins! Vă dați seama dacă mâine ar face cineva o testare la sânge în toată breasla? Vă dați seama cine ne judecă, oameni buni? Cine decide dacă e negru sau alb, cine ne schimbă destinul și cine împarte dreptatea pe plaiurile mioritice? Vorbim de o castă pe care nimeni niciodată nu a deranjat-o, nu a controlat-o cu adevărat și căreia noi, românii,  prin munca noastră, îi acordăm salarii și privilegii ca niciunei altei categorii sociale. În plus, atunci când îndrăznim să le atragem atenția asupra unor derapaje sau abuzuri, respecticii magistrați urlă ca din gură de șarpe că le aducem atingere onoarei sau probității profesionale…

Consiliul Superior al Magistraturii, un soi de Colegiul Medicilor pentru casta din justiție, este locul de unde ar trebui să înceapă reforma. În realitate, organismul este unul de albire, de mângâiat profesional între cornițele celor ce greșesc sau fac abuzuri și de pus batista pe țambal. La fel cum e și Colegiul Medicilor, că tot l-am amintit. De ce nu face CSM-ul acele controale la sânge? De ce nu-i retrage pe acești judecători cu probleme „psihologice” de la împărțitul dreptății? Și întrebarea cea mai importantă, de ce nu previne? Fiindcă ne putem întreba cu toții, ce se întâmplă cu sentințele din urmă, în momentul în care un magistrat este depistat cu probleme psihiatrice? Are cineva garanția că nu a paradit (l-am plagiat aici pe Portocală) până atunci zeci sau sute de nevinovați?

Reprezentativ pentru dezastrul pe care îl poate face un magistrat bolnav este dosarul Băneasa. Povestea a luat o amploare incredibilă! Ne-am făcut de râs până și la Înalta Curte de Justiție de la Londra, care a înfierat România pentru rele practici în procesul penal al omului de afaceri Puiu Popoviciu. La noi, băieții au înmormântat subiectul, promițând la vremea respectivă o ancetă la sânge. Care n-a mai existat. Dar oare partenerii noștri strategici, europeni sau nu, vor trece cu vederea aceste mizerii din justiția din România?! Diagnnosticat cu boli psihice grave, judecătorul Corneliu Bogdan Tudoran a mers până acolo încât a inventat probe. Iar bomboana pe colivă a fost că motivarea în acel dosar cu miză și expunere maxime a fost scrisă și trimisă pe un stick de memorie, direct dintr-un spital de boli psihice!! Mai rău de atât nu se poate!Iar CSM-ul, SIIJ-ul (care are vreo 2 dosare în lucru împotriva sa), ministerul de Justiție, toți tac complice!

Tudoranii din sistemul de justiție din România ne râd în nas! Este un râs coleric, trufaș, ba chiar isteric. Dacă cineva s-ar preocupa de starea psihică a justiției, sunt convins că ne-ar spune că e mai mult un râs isteric, patologic. Dar nimeni nu o face. În tot acest timp, Iohannis ne explică ce important este să avem o justiție dreaptă. Unii ies ca fraierii în stradă și strigă sloganuri sterile, precum cel cu „Jos labele de pe Justiție!”. Oare ce ar fi dacă noi toți ne-am lua cu adevărat labele de pe ea și am lăsa phihologii și psihiatrii să o ia la puricat?! Are cineva curaj în țara asta să facă asta? Sau măcar să vorbească despre necesitatea acestui demers? Mă refer la cei cu putere de decizie.. Domnule președinte, dacă tot vă doriți justiția, ministrul pe care îl veți trimite acolo o va face?

Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro