duminică 14 iulie 2024

Kalus Iohannis, „Primul prompterist al țării”

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Stelian Tănase a fost invitat la Prima TV. Potrivit acestuia, PNL este „partidul de buzunar” al președintelui Klaus Iohannis. Tănase a amintit și de Alina Gorghiu numită lider al PNL de către șeful statului, acum 8 ani. Alina Gorghiu a condus PNL în perioada decembrie 2014-decembrie 2016.

„Iohannis controlează PNL-ul, e partidul lui de buzunar. A făcut ce a vrut întotdeauna, i-a dat partidul lui Gorghiu, putea să-i dea şi o poşetă. Nu sunt misogin, putea să fie un bărbat, să fie la fel de stupid şi nepregătit. Deci nu e o problemă de sex, e o problemă că fata asta n-avea nicio experienţă. Putea să aleagă pe cineva competent, cineva care avea experienţă de lider. Ea fusese la un moment dat purtător de cuvânt. Deci nimic. 

Iohannis va decide dacă această coaliţie merge mai departe sau se desface. Dacă ar fi să fac analiza pe partide, eu cred că s-ar desface mâine. Deci, dacă n-ar mai fi Iohannis care să-i ţină  legaţi de gât, ei s-ar desface pentru că sunt prea multe ranchiune, prea multe resentimente, interese contrare”, spune Tănase, potrivit news.ro.

„Nu cred că s-ar înţelege. Ei acum stau la o masă pentru că le dă peste ceafă Iohannis. Dacă ar rămâne de capul lor, s-ar destrăma această coaliţie. Iohannis i-a dat partidul lui Gorghiu, putea să-i dea şi o poşetă”

Întrebat cât va mai controla șeful statului Partidul Național Liberal, condus de premierul Nicolae Ciucă, politologul a evitat un răspuns concret. El a precizat doar că PNL este „partidul de buzunar” al liderului de la Cotroceni.

Tănase a analizat și decizia lui Iohannis de a-l numi pe Ciucă premier. Potrivit acestuia, Iohannis „a încălcat grav Constituţia fără jenă, aşa, cu superbie” și a dat PNL „acestui general Ciucă”.

Analistul l-a criticat pe șeful Guvernului pentru modul cum se exprimă, iar despre Iohannis a spus că este „primul prompterist al țării”. 

„Nu-mi place. Ce să-mi placă la Ciucă? Să pui la un partid liberal şef un ofiţer, un general, păi este un non-sens. Este o contradicţie în termeni. Liberalii sunt liberali. Trebuia lăsat partidul să îşi aleagă singur liderii, pentru că ar fi avut şi legitimitate acest domn Ciucă, care citeşte şi foarte greu, nu mai greu decât Iohannis, care a devenit între timp primul prompterist al ţării”.

El consideră însă că „Ciucă e şi mai rău”.

„Va trece el sticla? Va reuşi cu mutra aia lui incolor, inodor, insipid să adune voturi? Generalul Ciucă adună voturi?”, a mai spus Tănase.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist.
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro