Klaus Iohannis: Reconstruim tot sistemul sanitar din temelii

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că este necesară modernizarea sistemelor de gaze medicinale şi a reţelelor electrice din spitale, iar pentru acest lucru va fi pregătit un program de finanţare din fonduri europene.

De asemenea, șeful statului  a declarat miercuri că, împreună cu Guvernul, este decis să facă ceea ce nu s-a realizat, de fapt, în România după 1989, să reconstruiască tot sistemul sanitar din temelii.

”Traversăm o perioadă extrem de dificilă pentru sistemul nostru medical, care a scos în evidenţă toate deficienţele structurale neglijate ani şi ani de zile. Tocmai pentru că ne-am lovit de atât de multe probleme, se lucrează de câteva săptămâni bune la o viziune coerentă în acest domeniu, care să fie transpusă în legi şi reglementări clare. Împreună cu Guvernul, sunt decis să facem ceea ce nu s-a realizat, de fapt, în România după 1989, adică să reconstruim tot sistemul sanitar din temelii. Va fi un efort de lungă durată, care însă nu mai poate fi amânat şi care trebuie să demareze imediat ce în Parlament vom avea o nouă majoritate, responsabilă şi deplin angajată în slujba binelui românilor”, a afirmat preşedintele după întâlnire cu membri ai Guvernului şi cu specialişti.

Comentează pe FACEBOOK