marți 18 martie 2025

„Legionar”, cel mai căutat cuvânt în dexonline după primul tur al alegerilor prezidențiale

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Legionar” a fost cel mai căutat cuvânt în dexonline, în noaptea de duminică spre luni, de către români. Mai exact, după ce Călin Georgescu, un populist de extremă dreaptă, a câștigat primul tur al alegerilor prezidențiale.

 

„Legionar”, cel mai căutat cuvânt în dexonline, după „surpriza” oferită de Călin Georgescu la alegerile prezidențiale

 

„A fost o noapte intensă… ne-a bântuit candidatul-fantomă!”, se arată într-un mesaj postat pe pagina de Facebook dexonline.

Citește și: Rusia, primul mesaj după victoria lui Călin Georgescu în turul I al alegerilor prezidențiale

Pe locul doi se află cuvântul „suveranitate”, urmat de „suveran”, „antisistem” și”mason”.

 

 

Cine este Călin Georgescu: ‘Un populist de extremă dreapta surprinde la scrutinul din România’

 

Independentul Călin Georgescu provoacă o undă de șoc la alegerile prezidențiale din România. Acesta se află potrivit rezultatelor parțiale pe primul loc în preferințele românilor. În sondajele de opinie prezentate în ultimele săptămâni, Călin Georgescu nu depășea 7%.

De menționat în primul rând este faptul că Georgescu, 62 de ani, a avut o puternică campanie pe TikTok, acolo unde multe din clipurile sale au devenit virale. BEC a decis în urmă cu câteva zile ca acestea să fie șterse, deoarece nu aveau marcajul/codul electoral obligatoriu.

Călin Georgescu este, practic, necunoscut pe scena mare a politicii româneşti, dar numele său a mai fost vehiculat ca premier tehnocrat, atât din partea PSD (vehiculat de publicaţia Sputnik), dar şi de la PD-L (2016) şi AUR (2020).

La începutul anului 2022, George Simion anunța că Georgescu ar putea deveni președinte de onoare al AUR, însă lucrurile au luat o turnură neașteptată în urma unui interviu pe care actualul candidat l-a acordat Antenei 3 pe 31 ianuarie 2022. Atunci i s-au cerut explicații privind o declarație din anul precedent, în care Corneliu Zelea Codreau și Ion Antonescu era menționați ca „eroi” ai românilor: „Neamul românesc (…) a trăit prin Ştefan cel Mare, Mihai VIteazu, Horia, Avram Iancu, Kogălniceanu, Cuza, Corneliu Zelea Codreanu, mareşalul Ion Antonescu şi mulţi, mulţi alţi eroi”.

Întrebat dacă această afirmație nu ar duce la izolarea sa în politica românească, Călin Georgescu a răspuns: „Toți au făcut și fapte bune, și altele mai puțin bune, dar în general un lider autentic este cel care spune adevărul și dacă nu spui adevărul nu ai cum să fii lider (…) Au fost și fapte bune, și fapte pe care nu le pot comenta, dar istoricii trebuie să demonstreze acest lucru și este treaba lor, nu a noastră. Față de martiri nu pot să am păreri, dar pot să spun, repet, că sunt din istoria noastră.”

Mai mult, Georgescu a spus că „Zelea Codreanu s-a luptat pentru moralitatea ființei umane”, iar atunci când i s-a adus aminte că legionarii i-au asasinat pe Armand Călinescu și Nicolae Iorga, el a răspuns: „Când istoria este mistificată, nu ai ce să discuți”.

În urma acestor afirmații, Parchetul General a dispus deschiderea unui dosar penal, în baza prevederilor OUG 31/2002 care, la articolul 5, definește ca infracțiune „fapta persoanei de a promova, în public, cultul persoanelor vinovate de săvârşirea unor infracţiuni de genocid contra umanităţii şi de crime de război, precum şi fapta de a promova, în public, idei, concepţii sau doctrine fasciste, legionare, rasiste sau xenofobe.”

De asemenea, interviul a provocat iritare și la vârful AUR. „Dacă nu-și clarifică clar ideologia și dacă nu se delimitează clar de orice mișcare din trecut cu care AUR nu are de-a face, trebuie să plece”, a declarat George Simion la Antena 3, pe 8 februarie 2022.

Astfel că liderii AUR au renunțat la ideea de a propune în Congres desemnarea lui Călin Georgescu drept președinte de onoare, iar acesta s-a îndepărtat de partidul care până atunci l-a propus de două ori candidat la funcția de premier.

Călin Georgescu s-a poziționat împotriva NATO și a Uniunii Europene.

El este căsătorit cu Cristela Georgescu și împreună au un copil.

Cristela Georgescu se descrie, pe site-ul personal, ca „autor și educator naturopat, cu 20 de ani de experiență personală directă în domeniul sănătății naturale cu ajutorul nutriției integrative, apifitoterapiei, gemoterapiei, detoxificării regenerative, iridologiei clinice, biorezonanței și al tehnicilor de eliberare emoțională.”

Vezi AICI ce scrie presa internațională despre Călin Georgescu

 

Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro