Liber la festivaluri în Cluj

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a făcut apel la cei care participă la festivaluri să se vaccineze împotriva coronavirusului. Acesta dorește ca în vara acestui an să se poată orgaiza marile evenimente muzicale care nu au avut loc în 2020.

„Mesajul premierului și al meu, de aici de la Cluj, este simplu: dragi festivalieri de toate vârstele, vă rugăm să vă vaccinați. Vaccinarea reprezintă pașaportul direct de intrare la festival și în aceste condiții sunt șanse foarte, foarte mari ca în august-septembrie să reluăm festivalurile la Cluj și în România. Totul depinde evident de rata de vaccinare”, a declarat Boc pentru Digi24.

Edilul din Cluj-Napoca a declarat că vaccinarea este importantă pentru a sprijini sănătatea publică și economia.

„Am mare încredere că aceste festivaluri vor putea fi organizate, sunt create toate condițiile pentru asta, dar acum trebuie să facem și noi ceva, și anume să ne vaccinăm. Eu am făcut-o, cu ambele doze de AstraZeneca atunci când mi-a venit rândul. Pot să vă spun că totul este normal până în acest moment și le recomand tuturor celor care doresc să sprijine economia, locurile de muncă, sănătatea publică, să se vaccineze cu vaccinul pe care ei îl consideră necesar, fără ca acest lucru să fie o obligație”.

Conform discuțiilor pe care șeful Guvernului le-a avut cu organizatorii festivalurilor Untold sau Electric Castle, Emil Boc a spus că „în principiu, s-a stabilit ca toți să susțină o campanie de vaccinare la unison, fără precedent și extrem de consistentă. Totodată, se lucrează zilnic în echipele mixte Guvern-specialiști pentru a stabili condițiile de organizare a festivalurilor, astfel încât atunci când rata de vaccinare va atinge un anumit nivel, să putem anunța public aceste măsuri.Dacă se atinge o rată mare de vaccinare vom putea avea festivaluri cu un număr mare de participanți, dacă rata este mai mică, atunci și numărul va fi mai redus”.

Comentează pe FACEBOOK