Lista „campionilor” la traseism politic

Traseismul pare a fi boală incurabilă a politicii românești. Avem aleși care au schimbat chiar și șapte partide.

Multe figuri publice de notorietate se încadrează în categoria traseiștilor, iar B1.ro amintește o parte dintre dintre cei mai „performanți”.

Varujan Vosganian – 4 partide

 A început în Uniunea Armenilor din România, iar în 1995 a trecut la Uniunea Forțelor de Dreapta (UFD). În 2003 a plecat în PNL, iar din 2015 este membru ALDE.

Liviu Balint – 4 partide

Întâi la PMP, apoi deputat PSD și PRO România, iar în 2020 candidează pe lista PNL Dâmbovița pentru Camera Deputaților. 

Gabriel Berca – 7 partide

Fost prefect și senator, Berca a schimbat fără menajamente taberele, acesta a trecut pe la: APR, PUR, PNL, PDL, PMP, UNPR și PER.

Cristian Popescu Piedone – 4 partide

Controversatul politician s-a făcut cunoscut în PSD, partid din care a făcut parte din 1994 până în 2002. Și a mai trecut în CV PC, UNPR și PPU – partid care l-a susținut la alegerile locale din 2020. 

Cristi Manolache – 6 partide

A candidat la Primăria Bacău în acest an. De-a lungul timpului, a „jucat” pentru PSD, PC, PER, UNPR, PSRO, PMP și a avut activitate și ca independent. 

Tudor Ciuhodaru – 4 partide

Medicul de la Iași a fost membru PC, UNPR, PPDD, iar în prezent este membru PSD.

Daniel Constantin – 4 partide

A fost la PC, ALDE, apoi a sărit în tabăra lui Victor Ponta, iar din ianuarie 2020 a trecut în PNL și vrea un nou mandat în Parlament.

Emanoil Savin – 3 partide

Finul lui Liviu Dragnea a părăsit în urmă cu patru luni PSD. La începutul lunii februarie, s-a afiliat grupului parlamentar al PNL. Ulterior, a anunţat că părăseşte PNL pentru a candida din partea Pro România la Primăria Ploieşti, iar apoi s-a întors în PSD.

 

Comentează pe FACEBOOK