luni 22 aprilie 2024

Lista PSD-PNL la europarlamentare, deschisă de o femeie, care nu a mai făcut politică

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă ăși doresc ca lista de europarlamentare să fie deschisă de o femeie, care să nu fi făcut politică până acum şi să nu fi fost membră de partid.

”Ştiti decizia politică luată de a face o alianţă electorală în ceea ce priveşte alegerile europarlamentare şi sper ca lista de europarlamentari să fie deschisă de către o femeie, chiar propunând amândoi, şi eu şi domnul preşedinte Nicolae Ciucă, să fie o femeie care să nu fi făcut politică până acum şi să nu fi fost membră de partid. Eu îl consider un început”, a spus premierul la evenimentul ”Grijă pentru Democraţie: Reprezentarea intereselor politice ale femeilor în alegerile din 2024″, transmite news.ro.

Prim-ministrul a mai spus că, în calitatea de preşedinte al unui partid social-democrat, ”sunt foarte atenţi la preocupările electoratului feminin”.

”Asta dintr-un dublu motiv. În primul rând, pentru că din punct de vedere doctrinar, social-democraţia pune un accent mai mare pe politicile care promovează echitatea şi egalitatea, inclusiv egalitatea de gen. În al doilea rând, pentru că aşa cum arată studiile sociologice, femeile tind să voteze preponderent stânga, inclusiv în România”, a spus premierul. 

 

”Mai mult decât atât, ştim cu toţii, orice politică socială este de natură să afecteze preponderent femeile. Doar ca exemplu, majorarea salariului minim, de două ori în 2023, promovată de PSD, este de natură să beneficieze în special femeile. De ce? Angajaţii sectoarelor unde se regăseşte preponderent salariul minim sunt femei. În plus faţă de politicile sociale, avem o serie de acţiuni care vizează exclusiv femeile. Aş vrea să vă amintesc, am lansat recent, în noiembrie anul trecut, campania STOP violenţei împotriva femeilor. E o campanie în care m-am angajat personal şi la care ţin”, a mai declarat premierul. 

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro