Loterie cu premii în mașini pentru încurajarea vaccinării

Primarul Moscovei, Serghei Sobianin, va organiza o loterie care va avea drept premiu un autoturism, pentru a încuraja locuitorii din capitala Rusiei să se vaccineze, în condițiile în care numărul noilor cazuri de Covid este în creștere, informează Agerpres, care citează AFP și dpa.

Chiar cu o zi înainte, primarul decretase o săptămână de vacanță pentru locuitori (14-20 iunie), în încercarea de a stopa extinderea epidemiei.

„În perioada 14 iunie – 11 iulie, cetăţenii care se vor vaccina împotriva COVID-19 vor putea participa la loterie pentru a câştiga o maşină”, a declarat Serghei Sobianin într-un comunicat publicat pe site-ul său oficial. Potrivit aceleiași surse, în fiecare săptămână, cinci mașini în valoare fiecare de aproximativ 1 milion de ruble (11.500 de euro) vor fi puse în joc. „Principalul câștig pentru cei care se vaccinează nu poate fi cumpărat cu nici o mașină. Este propria lor sănătate și echilibru spiritual”, a subliniat primarul Moscovei.

Tot sâmbătă, primarul a ordonat închiderea spațiilor de joacă pentru copii în mall-uri și parcuri până la 20 iunie.

Primăria din Moscova a anunțat redeschiderea spitalelor de campanie pentru a primi pacienți cu Covid, deoarece numărul de cazuri a crescut.

Rusia înregistrează peste 14.700 de noi cazuri de coronavirus, din care circa 7.700 de cazuri numai la Moscova. Astfel, Moscova a devenit cel mai mare focar al epidemiei din țară.

 

Comentează pe FACEBOOK