duminică 26 mai 2024

Lucrări sistate la autostrada Pitești-Sibiu. Buldozerele s-au oprit în curtea a doi localnici

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

România aşteaptă de 30 de ani o autostradă care să taie Carpaţii, iar în acest an, când în sfârşit a fost demarată lucrarea pe sectorul Piteşti-Sibiu, lucrările au și fost sistate.

Specialiştii şi-au dat seama că autostrada trece prin curtea a doi localnici din Tălmaciu, care nu au fost expropriaţi şi au oprit construcţia autostrăzii pe Secţiunea 1 Sibiu şi Boiţa, care are 13 kilometri.

Constructorul secțiunii, Porr Construct SA, a anunțat faptul că pe coridorul de expropriere există construcții care nu au fost incluse în lista exproprierilor pentru acest proiect, fapt ce face ca lucrările să nu poată continua, spun cei de la arenaconstruct.ro

Concret, autostrada trece prin curtea a doi localnici din Tălmaciu, pe un teren de 3.660 metri pătraţi, care acum trebuie expropriaţi. Asta înseamnă timp pierdut şi decalarea termenului de finalizare a lucrărilor.

Guvernul trebuie să dea acum o nouă Hotărâre pentru exproprierea celor doi localnici din Tălmaciu. Suma pe care aceştia o vor primi este de 12.330 de lei.

Secţiunea 1, Sibiu-Boiţa, din autostrada Sibiu-Piteşti va costa statul român 612.647.863 lei, fără TVA.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- AFLĂ MAI MULT -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro