luni 25 septembrie 2023

Macron: „Nu poate exista un steag rusesc la Jocurile Olimpice de la Paris”

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Într-un interviu acordat publicației L’Equipe și publicat miercuri seara, Emmanuel Macron a afirmat că nu consideră potrivit ca steagul rus să fie prezent la Jocurile Olimpice de la Paris, argumentând că Rusia nu ar trebui să fie reprezentată într-un eveniment de acest gen în lumina acuzațiilor de comitere a crimelor de război.

Când a fost întrebat despre posibilitatea ca sportivii ruși să participe la Jocurile Olimpice de vară din 2024,președintele a dat următorul răspuns: „Sper că va fi o decizie conştientă a lumii olimpice (…) nu este de competenţa statului gazdă să decidă ce trebuie să facă CIO (…) Am încredere deplină în Thomas Bach”, preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic, scrie news.ro.

Totodată, președintele Macron și-a exprimat optimismul că ucrainenii vor împărtăși aceeași opinie.

„Evident, nu poate exista un steag rusesc la Jocurile de la Paris, cred că există un consens în această privinţă pentru că Rusia ca ţară nu are ce căuta în momentul în care a comis crime de război şi a deportat copii”.

„Adevărata întrebare pe care lumea olimpică va trebui să o decidă este ce loc trebuie să le fie acordat acestor sportivi ruşi care s-au pregătit o viaţă întreagă şi care pot fi şi victimele acestui regim”, a continuat el.

„Dar cum putem face distincţia între sportivii ruşi care sunt complici şi victime ale regimului? Aceasta este adevărata întrebare şi aici lumea olimpică trebuie, în cunoştinţă de cauză, să îşi dea avizul şi să ofere garanţii”, a explicat şeful statului: „Iar ucrainenii trebuie să înţeleagă acest lucru (…) Acesta este actul de echilibru pe care trebuie să îl facem”.

Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -" "
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro