sâmbătă 28 ianuarie 2023
spot_img

Mai mulți bani pentru cei care cumpără mașini electrice

Must read

spot_img

Programul Rabla pentru autoturisme va fi regândit, anunță Ministerul Mediului. Se vor aloca sume mai mari pentru românii care cumpără mașini electrice. }n prezent, valoarea unui tichet este de 10.000 de euro.

„Regândim și programul Rabla pentru autoturisme pentru a facilita decontarea mai rapidă penru dealerii auto, pentru că au fost întârzieri în trecut și trebuie să lucrăm și la acest capitol, dar ar trebui să mergem mai departe cu creșterea bugetului pentru mașinile electrice, reducerea treptată pentru cele clasice. Anul viitor, vom majora bugetul cu cel puțin 15% la mașinile electrice, vom lansa și un program de flote comerciale prin care vom ajuta și companiile private să beneficieze de un sprijin mai mare de 200.000 euro pentru mașinile electrice.”, a spus ministrul Tanczos Barna la TVR Info, transmite Europa Fm.

Anul trecut, în România, s-au vândut 15.000 de mașini electrice.

Iar numărul total al mașinilor mai vechi de 8 ani duse la casat a fost de 100.000. Pentru anul acesta, Ministerul Mediului își propune să caseze între 150.000 și 200.000 de autoturisme vechi.

Comentează pe FACEBOOK
- Advertisement -spot_img
- Publicitate -spot_img
spot_img
spot_img

Jurnalist.ro