vineri 14 iunie 2024

Nereguli grave: aer condiționat de apartament la ATI

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a prezentat, luni, raportul întocmit după controalele din secţiile ATI. Potrivit Libertatea, majoritatea spitalelor din România au aer condiționat de apartament la terapie intensivă, deși este interzis.

De altfel, acumularea de oxigen, element asupra căruia se fac cercetări în dosarul incendiului de la Piatra Neamț, a fost posibilă pentru că nu exista un sistem special de tratare a aerului.

Aerele condiționate de apartament există în locul instalațiilor de tratare a aerului, care ar putea reduce pericolul de incendiu, pentru că ar asigura un dozaj mult mai aproape de normal în secțiile ATI.

Sistemul obligatoriu pentru ATI este un sistem complex cu tubulaturi metalice destul de mari. Unitatea de tratare aer pentru o instalație de ventilare corectă aferentă ATI are dimensiuni importante și se poate monta doar pe clădire (3-5 m lungime).

Foto: Libertatea

Din data de 17 noiembrie 2020, au fost derulate 292 controale de prevenire la secţiile ATI. Au fost identificate 1.921 deficienţe în domeniul apărării împotriva incendiilor, 138 dintre acestea fiind remediate pe timpul verificărilor.

S-au aplicat 1.493 sancţiuni contravenţionale, dintre care 1.402 avertismente şi 91 amenzi, în cuantum de 448.401 lei.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro