luni 17 iunie 2024

Mâncarea viitorului va fi gătită de o imprimantă

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Se pare că, în cel mai scurt timp, ne vom putea lua cina la o apăsare de buton distanţă, iar bucătarul va fi înlocuit de o simplă imprimantă.

Mâncăruri fabuloase vor fi preparate prin simpla apăsare a unui buton. Totul se va întâmpla cu ajutorul imprimantelor 3D, care vor ține locul cuptoarelor. 70 de secunde, atît va dura să printăm o pizza sau o prajitură.

Metoda este încă în testare. Se fac studii în ceea ce priveşte ingredientele şi metodologia de aplicare a lor.

Cum va fi psibil acest lucru? Aplicarea repetată a ingredientului de bază sub formă de pudră uscată și infuzarea cu apă pentru a declanşa procesul de cristalizare.

NASA este deja interesată de printarea alimentelor pentru misiunile astronauţilor.

Această imprimantă ne va usura și treaba in bucatarie. Rețetele vor fi partajate la fel de simplu ca transferul unui fișier în mediul online.

Olanda este prima țară care a deschis în 2018 primul restaurant cu alimente 3D. Ingredientele sunt proaspete, iar prin această metodă se va evita risipa alimentară.

Această tehnologie este prezentă și la Tokyo. Un restaurant de sushi primește oaspeții cu un kit de testare. Acesta oferă informații despre nevoile nutriționale și adaptează meniurile în funcție de ele.

„Dacă vorbim de alimentaţia viitorului, importante sunt si alimentele cu dimensiune tridimensională, alimentele 3D, alimente care sunt imprimate, printate, alimente care par de domeniul fantasticului.”, spune Lygia Alexandrescu, nutriționist.

Imprimarea 3D este bună și pentru sănatate. Se pot alcătui diete speciale pentru persoanele alergice sau cele care suferă de anumite boli.

„Inseamnă o matriță, o concentare de prafuri, de diverse substanțe care pot fi foarte bine controlate, există senzori în aceste mașinării care controleaza foarte bine caloriile, aportul de carbohidrați, aportul de zahăr, aportul de proteine si de grăsimi”, a mai explicat nutriționistul.

Alimentul printat poate avea gustul şi forma aleasă de noi.

În Africa de Sud există deja o companie care a conceput o imprimantă alimentară 3D. Aceasta procesează fructele si legumele care sunt aruncate din marile magazine.

Liderul spiritual, Sadhguru, a discutat în timpul vizitei sale în România despre soluția pentru a preveni lipsa hranei în viitor.

„Dacă facem ceea ce trebuie acum, în următorii 15 ani putem schimba situația semnificativ. Sau putem dormi indreptandu-ne către un dezastru și de asemenea putem plânge pentru asta mai târziu.

Acest lucru este ceva ce putem preveni sau ce trebuie să prevenim. Orice om de știință responsabil vorbește despre faptul că din 2025 vor putea exista războaie civile în lume din cauza lipsei de hrană.”, a declarat Sadhguru.

Oamenii au nevoie de soluţii, iar tehnologia 3D poate reprezenta viitorul.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist.
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro