vineri 8 decembrie 2023

MApN a cumpărat cherosen neconform de la asociatul lui Ghiță

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Două MiG 21 LanceR au fost puse pe butuci de kerosenul ‘neconform’ vândut MApN de un fost asociat al lui Sebastian Ghiță, dezvăluie defapt.ro. Carburantul cu probleme a dus la deteriorarea celor două avioane, iar valoarea pagubei se ridică la aproximativ 6,5 milioane de euro.

Astfel, Dan Berendel, patronul firmei Jetfly Hub, prieten cu Ghiță și cu generalul SRI în rezervă Dan Grigoriu, este anchetat de procurorii DIICOT Ploiești. Judecătorii au refuzat însă arestarea, arătând că recepția calitativă a carburantului a fost făcută de reprezentanții Forțelor Aeriene Române, fără de care nu se putea comite infracțiunile.

Contractul-cadru cu firma Jetfly Hub a fost semnat în data de 27 februarie pe o periopadă de patru ani, de către Forțele Aeriene Române, printr-o unitate de logistică din Baza 90 Transport Aerian.

Statul urma să compere 120.000 de tone de combustibil turboreactor, adică kerosen pentru avioane, în valoare de 420 de milioane de lei fără TVA. Până pe 31 iulie 2021, Forțele Aeriene Române au achiziționat 66.400 tone de kerosen, pentru care s-a plătit în jur de 207 milioane lei. Adică aproximativ 42 milioane de euro.

Potrivit informațiilor de la Registrul Comerțului, firma Jetfly Hub este deținută de o altă societate, Master Chem Oil DMCC, înregistrată în Dubai, și este administrată în prezent de Claudiu Marian Ghizdăvescu.

Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro