vineri 21 iunie 2024

Marea Britanie închide ușa constructorilor români

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Marea Britanie închide ușa constructorilor români

Marea Britanie anunță primele măsuri după BREXIT. Autoritățile londoneze închid ușa muncitorilor europeni necalificați și care nu vorbesc limba engleză. Între aceștia, și foarte mulți români.

Guvernul de la Londra a făcut public, miercuri, sistemul bazat pe 10 reguli care va fi aplicat de acum încolo în cazul muncitorilor din afara țării, potrivit Hotnews.

“Va fi blocat accesul pentru muncitorii care lucrează pe cont propriu cum ar fi instalatori polonezi sau constructori români (aceștia vor trebui, la rândul lor să aibă o ofertă de muncă clară în momentul în care sosesc în Regat).

Frontierele Regatului Unit vor fi închise pentru muncitorii necalificați și toți migranții vor trebui să vorbească limba engleză”, se arată în socument.

De asemeena, fiecare cetățean care dorește să vină la muncă în Marea Britanie trebuie să aibă o ofertă de muncă care să întrunească pragul salarial de 25.600 de lire sterline. În mod excepțional, acolo unde este nevoie acută de forță de muncă, va fi acceptat și pragul de 20.480 de lire sterline. Este cazul asistentelor medicale.

Autoritățile londoneze mai anunță că, la frontieră nu vor mai fi acceptate cărți de identitate din țări precum Franța sau Italia, mai precizează Guardian. Această măsură este menită să combată fenomenul muncitorilor din afara spațiului UE care încearcă să păcălească sistemul, falsificând cărți de identitate sau folosind acte furate.

Astfel, doar un număr mic de muncitori foarte calificați vor putea veni în Marea Britanie, fără să aibă, în prealabil, un job asigurat, fiind modificat baremul privind competențele și gradul de calificare pentru străini.

Artiștii, muzicienii și sportivi vor avea statut privilegiat.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro