duminică 14 august 2022
spot_img

Marian Vanghelie, reţinut de DNA

Must read

spot_img

 Marian Vanghelie a fost reţinut de DNA, alături de alte 12 persoane. Fostul primar al Sectorului 5 în dosarul este acuzat de constituire de grup infracţional, trafic de influenţă şi instigare la abuz în serviciu, fiind estimat un prejudiciu de peste 256 milioane lei legat de achiziţii supraevaluate făcute de SC Economat Sector 5, societate la care unic asociat este Consiliul local, a informat, vineri, DNA.

Fostul primar al Sectorului 5 Marian Vanghelie a fost reținut, joi seara, pentru 24 de ore, după ce a fost audiat la DNA, în urma unor percheziții făcute la locuința sa într-un nou dosar de corupție. Fostul primar al Sectorului 5 Marian Vanghelie este urmărit penal, alături de alți 21 de suspecți.

Redăm mai jos comunicatul DNA

În cauza mediatizată prin comunicatul nr. 60/VIII/3 din 13 ianuarie 2022, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, a 13 inculpați care, la data faptelor, îndeplineau funcțiile enumerate mai jos, după cum urmează:

VANGHELIE MARIAN-DANIEL, consilier în cadrul Consiliului Local Sector 5 București, PETRE MARIAN-LEONARD, director general al S.C. Economat Sector 5 S.R.L, persoană fizică, rudă a primului menționat, administrator de societate comercială, RĂMULESCU FLORICICA-CARMEN, director Achiziții în cadrul S.C. Economat Sector 5 S.R.L, LUPAȘCU MARIAN, director general la S.C. Amenajare Edilitară și Salubrizare S.A, ZIDĂRESCU LOREDANA IONELA, șefă Direcției Investiții și Achiziții Publice la societatea anterior menționată și șapte persoane fizice, administratori de societăți comerciale implicate in lanțul de fraudare a banilor publici, fiecare dintre aceștia pentru infracțiunile descrise în comunicatul menționat.

Față de celelalte persoane menționate în comunicatul menționat se efectuează în continuare acte de urmărire penală.

Comentează pe FACEBOOK
- Advertisement -spot_img
- Publicitate -spot_img
spot_img
spot_img

Jurnalist.ro