Măsurile de 1 Mai, anunțate de MAI

Măsurile de 1 Mai, anunțate de MAI

Ministerul Afacerilor Interne a anunțat măsurile pentru 1 Mai. Aproximativ 36.000 de poliţişti, jandarmi, pompieri şi poliţişti de frontieră, sprijiniţi de lucrători de la alte structuri operative, precum şi de poliţişti locali şi militari, vor fi pregătiţi să acţioneze zilnic pentru protejarea cetăţenilor, a anunţat, joi, purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog.

„Una dintre principalele misiuni va fi descurajarea persoanelor care intenţionează să efectueze deplasări din alte motive decât cele prevăzute în ordonanţele militare şi pot contribui astfel la răspândirea noului coronavirus. În toată ţara, vor fi organizate puncte fixe de verificare şi patrule mobile formate din poliţişti şi jandarmi”, a spus Dajbog într-o declaraţie de presă.

Pentru cazurile grave, vor fi pregătite să acţioneze peste 150 de grupe de intervenţie, formate din 4 până la 10 lucrători ai ministerului. În teren se vor mai afla, pentru sprijin, şi echipaje ale Poliţiei şi Jandarmeriei canine, dar şi ale Jandarmeriei călare.

„Având în vedere că noul coronavirus poate fi răspândit şi de persoane care nu prezintă simptome specifice, precum tuse, febră sau dificultăţi de respiraţie, este necesar ca toţi cetăţenii să respecte restricţiile de circulaţie şi celelalte măsuri dispuse de autorităţi pentru prevenirea îmbolnăvirilor”, a precizat oficialul MAI.

În ceea ce priveşte gestionarea situaţiilor de urgenţă, în următoarele zile sunt pregătiţi să intervină aproximativ 5.700 de pompieri cu 3.400 de mijloace auto echipate pentru diverse tipuri de misiuni, precum stingerea incendiilor, descarcerare şi acordarea primului-ajutor.

Comentează pe FACEBOOK