joi 22 februarie 2024

Meciul Schengen „se joacă”, spune ministrul de Interne

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, a declarat, referitor la aderarea României la Spațiul Schengen, că „vizita lui în Austria a fost absolut necesară”, adăugând că meciul „se joacă” și că „îl resetăm”.

„Sunt două aspecte: vizita în sine și problema Schengen. Vizita era absolut necesară, pentru că este de neconceput ca un nou ministru de Interne să nu contacteze imediat omologii după ce își preia funcția și am făcut asta imediat ce am preluat funcția. Am discutat cu toate statele membre UE, inclusiv cu comisarul Afacerile Interne. Am acoperit toată paleta statelor membre ale UE. Era de neconceput să las deoaprte ministrul austriac. Absența unui contact ar fi fost un mesaj prost din partea noastră”, a mai spus ministru la Ediția Specială de la Digi24.

Întrebat dacă România are vreo șansă să intre în Spațiul Schengen, ministrul a spus că „se desfășoară multiple acțiuni, pe diverse paliere diplomatice”.

„Avem atuuri, trebuie jucate la momente potrivite, fără a anunța sau a face estimări hazardate sau care să mulțumească opinia publică. Prefer să fiu responsabil decât să fiu imprudent. Cred că meciul se joacă. E important să-l jucăm la toate nivelurile și componenta economică are o mare importanță. Mediul de afaceri din România, cu capital austriac, acționează în direcția corectă”, a conchis ministrul Afacerilor Interne.

Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro