duminică 14 iulie 2024

Medalioane „de protecție” anti-Covid, cumpărate la Voluntari

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Două instituții din subordinea primarului din Voluntari, Florentin Pandele, au cheltuit 30 de mii de euro pe medalioane „de protecție” împotriva Covid-19. Medalioanele provind din Coreea de Sud.

Pure O2 Pack-Solid arată ca un ecuson ușor de purtat la gât. Cei care îl comercializează susțin că el creează un scut de 1.3 metri în jurul purtătorului care, timp de 30-40 de zile, oferă protecție împotriva Covid-19 și care poate și să dezinfecteze măști de protecție, scrie Buletin de București.

Deși patronul firmei care le comercializează în țara noastră susține că are toate avizele necesare de la autoritățile din Coreea și că ar deține și autorizație de la FDA, nicio instituție din România, nici European Medicines Agency (EMA) și nici Food and Drug Administration (FDA) nu au aprobat medalionul Pure O2 Pack-Solid.

Firma care profită de pandemie pentru a vinde produse neaprobate, Tibes Medical Center, a fost înființată în urmă cu zece luni, la final de noiembrie 2020, șia  fost condusă de un om de afaceri cercetat pentru operațiuni de evaziune fiscală în sistem de criminalitate organizată, scrie sursa citată.

Care sunt firmele care au cumpărat medalioane „de protecție” împotriva Covid-19

Serviciul de Transport Voluntari (STV), din subordinea primăriei conduse de Florentin Pandele, a achiziționat 930 de medalioane „de protecție” Pure 02 Pack-Solid, la începutul lunii septembrie. Aproape fiecare angajat al STV ar fi trebuit să primească trei astfel de medalioane.

În octombrie, o altă societate condusă de Pandele, Ecovol SA, a cumpărat 60 de medalioane.

Societățile din Voluntari au plătit pentru un singur medalion între 140 și 145 de lei, fără TVA. 

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro