marți 6 iunie 2023

Medicul Irinel Popescu, șpagă pentru anchetatori

CITEȘTE ȘI:

spot_imgspot_img

Directorul Centrului de Chirurgie Generală şi Transplant Hepatic de la Institutul Clinic Fundeni din Bucureşti, medicul Irinel Popescu, a vrut să-i mituiască pe anchetatori, oferindu-le 100.000 de euro pentru a-l scăpa de dosare. Acum, renumitul doctor a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie.

Potrivit unui comunicat al DNA, procurorii de la Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a lui Irinel Popescu pentru comiterea infracţiunii de dare de mită, alături de administratorul unei societăţi comerciale, pentru complicitate la dare de mită.

Procurorii susţin că, în perioada decembrie 2017 – februarie 2018, Irinel Popescu, beneficiind de ajutorul celorlalte persoane, ar fi promis că va oferi suma de 100.000 euro organelor de urmărire penală din cadrul DNA, învestite cu instrumentarea şi soluţionarea unor cauze în care acesta ar fi fost vizat.

„Inculpatul ar fi fost dispus să ofere anchetatorilor suma de bani menţionată, pentru ca în cauzele respective să se dispună măsuri procesuale favorabile acestuia (în ceea ce priveşte aplicarea unor măsuri asigurătorii) şi în final soluţii de netrimitere în judecată”, afirmă anchetatorii.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Bucureşti.

Comentează pe FACEBOOK
- Advertisement -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro