luni 17 iunie 2024

Medicul Musta, devenit celebru în pandemie, trimis în judecată

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Medicul Virgil Musta de la Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Victor Babeș” din Timișoara, devenit celebru în pandemie datorită intervențiilor sale în mass-media pe subiectul Covid-19, a fost trimis în judecată de DNA. Procurorii anticorupție îl acuză pe Musta de instigare la abuz în serviciu. Mai exact, medicul timișorean a folosit trei asistente medicale la clinica sa privată, deși acestea erau pontate și plătite de spitalul de stat, adică din banii românilor.

Alături de Virgil Musta au mai fost trimise în judecată următoarele persoane:

  • Diana Luminița Manolescu, director medical al spitalului, pentru infracțiunea de abuz în serviciu
  • Maria Diana Albu, asistent medical coordonator al Ambulatoriului de boli infecțioase în același spital, pentru infracțiunea de abuz în serviciu
  • Mihaela Dana Paica, medic la clinica la care era asociat dr. Musta, pentru infracțiunea de instigare la abuz în serviciu.

În perioada 21 iulie – 09 noiembrie 2020, inculpatul Musta Virgil Filaret, cu intenție, ar fi determinat trei asistente medicale să presteze servicii medicale în beneficiul societății la care el era asociat, în timp ce acestea se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu la unitatea publică, respectiv Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Dr. Victor Babeș Timișoara.

Folosindu-se de influența pe care o avea în calitatea sa de medic șef de secție, inculpatul le-ar fi determinat pe cele trei asistente, în mod direct sau prin intermediul inculpatei Paica Dana Mihaela, să preleveze probe biologice în vederea depistării infecției cu virusul SARS CoV-2, să încaseze contravaloarea testelor RT-PCR și să elibereze bonuri fiscale în beneficiul societății comerciale private la care acesta era asociat (utilizând o casă de marcat mobilă).
Deși zilnic, în intervalul orar 07:00-10:00, ar fi prestat servicii medicale pentru societatea comercială menționată, cele trei asistente ar fi încasat integral drepturile salariale plătite de spital”, transmite DNA într-un comunicat de presă.

La instigarea acestuia, Manolescu Diana Luminița și Albu Maria Diana și-ar fi încălcat atribuțiile de serviciu în sensul că nu au făcut niciun demers pentru constatarea abaterilor disciplinare și aplicarea sancțiunilor corespunzătoare sau, după caz, sesizarea Comisiei de cercetare disciplinară în vederea sancționării celor trei asistente medicale.

Mai mult, Albu Maria Diana ar fi întocmit iar inculpata Manolescu Diana Luminița ar fi aprobat foile colective de prezență în conținutul cărora au fost evidențiate formal orele lucrate de cele trei asistente.

PRejudiciul în acest dosar este de 12.173 de lei în dauna Spitalului din Timișoara. Pe de altă parte, societatea privată, la care asociat este Musta, ar fi obținut foloase necuvenite în valoare totală de 172.508 de lei.

Procurorii i-au pus sechestru lui Musta pe suma de 12.173 de lei.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro