luni 25 septembrie 2023

Medicul Musta: Tratamentul pentru Covid funcţionează

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

O nouă schemă de tratament pentru COVID-19 a fost descoperită de medicul Virgil Musta de la Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara. Potrivit acestuia schema funcționează, niciun pacient nemaiajungând la intubare.

Tratamentul constă în anticoagulante, antivirale şi antiinflamatorii şi este aplicat de circa o lună.

„Nu am mai avut bolnavi care să ajungă pe Terapie Intensivă. Toţi evoluează în forme medii sau severe ale bolii, dar nu au ajuns la intubare. Dacă ei ajung în timp util la spital, să se poată introduce corticoterapia, au şanse mai mari”, a spus medicul, potrivit opiniatimisoarei.ro.

Potrivit acestuia, tratamentul este legat de procesul patogenic care intervine în boală.

„Este vorba despre terapia antivirală, unde apar o serie de noi medicamente, terapii. Cum este cea cu imunoglobuline, cu plasmă, cum este Remdesivirul, la pacienţii de la ATI. Sunt diferite antivirale care încearcă să diminueze cantitatea de virus, care conduce la procesul inflamator. A doua direcţie este cea de coagulare. S-a constat că este o hipercoagulitate în această boală şi inflamaţia stimulează coagulitatea. La necropsie, în ţări precum Italia şi Elveţia, au constatat un număr mare de pacienţi care au prezentat tromboze pe vasele pulmonare. Au presupus că există aceste complicaţii. Atunci eu am studiat aceste analize ale lor şi am introdus acest tratament, ca să prevenim aceste cascade patogenice. A treia direcţie de tratament este cea de diminuare a inflamaţiei, pentru că virusul produce o reacţie cu eliberare de toxine. Aici avem criterii bine stabilite, când dai această terapie, cum o dai. Sunt medicamente care modulează şi inhibă aceasta inflamaţie. Jocul pe care îl facem este între «când dai» şi «în ce doze dai» acest tratament”, a explicat Musta.

La Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara mai sunt internaţi circa 80 de bolnavi infectaţi cu coronavirus.

Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -" "
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro