joi 22 februarie 2024

Min. Finanțelor propune înghețarea tarifelor RCA

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Ministerul Finanțelor, condus de Adrian Câciu (PSD), a propus oficial, printr-un proiect de Hotărăre de Guvern, plafonarea timp de șase luni a tarifelor RCA la nivelul din martie anul trecut.  În ultima perioadă a fost înregistrată o evoluţie ascendentă a tarifelor de primă practicate de către asigurătorii RCA, se arată în document, iar prin această măsură „se elimină potenţialul impact negativ al creşterii preţurilor inclusiv ca urmare a inflaţiei şi a luării în calcul a ultimului tarif de referinţă publicat de către ASF în luna martie 2023”.

„Tarifele de primă maxime […] se stabilesc la nivelul propriilor tarife de primă care au fost practicate de către fiecare asigurător RCA la data de 1 martie 2022 și sunt valabile pentru o perioadă de 6 luni de la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri”, arată proiectul Ministerului Finanțelor, citat de Economedia.

Dacă tarifele la 1 martie 2022 sunt mai mari decât cele de la 1 martie 2023, atunci asiguratorii RCA vor aplica tariful mai mic dintre cele două.

Noile tarife maxime se vor aplica în cazul contractelor RCA încheiate după data intrării în vigoare a Hotărârii de Guvern. Asigurătorii care depășesc nivelul tarifelor stabilite în Hotărâre riscă amenzi cuprinse între 1.000 lei și 50.000 lei.

Proiectul poate fi consultat AICI

Măsura vine și ca urmare a deciziei ASF de retragere a autorizației de funcționare a EUROINS. Păgubiţii şi clienţii Euroins pot depune cererile de despăgubire la Fondul de Garantare a Asiguraţilor.

 

Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro