luni 26 februarie 2024

Ministrul Agriculturii nu știa că nu se mai găsește ulei

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

După izbucnirea războiului din Ucraina, uleiul a început să se găsească din ce în ce mai puțin, iar anumite magazine au limitat vânzarea acestui produs.

Ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, a aflat de-abia acum că s-a iscat o isterie legată de faptul că România nu va mai avea stocuri de ulei. Acesta ne asigură că țara are stocuri de ulei până la noua recoltă astfel încât să nu apară dezechilibre.

Într-o conferinţă de presă susţinută la Hunedoara, Chesoiu a declarat că la Ministerul Agriculturii sunt monitorizate zilnic stocurile de cereale, alimente şi ulei.

„Am văzut că s-a iscat iarăşi o mare isterie legată de faptul că România nu va mai avea stocuri de ulei şi toată lumea a dat buluc în magazine să cumpere ulei. Profit de această ocazie să le spun tuturor că avem stocuri de ulei până la noua recoltă, că nici măcar nu a fost însămânţată floarea soarelui, dar avem stocuri de ulei astfel încât să nu apară niciun fel de dezechilibre. Îi rog pe toţi românii să înţeleagă că tot ceea ce le transmitem pe căile oficiale se bazează pe date reale. Noi, la Ministerul Agriculturii, monitorizăm evoluţia stocurilor în fiecare dimineaţă. Am o celulă de analiză, de criză la Ministerul Agriculturii şi tocmai asta facem, verificăm stocurile şi de cereale, şi de alimente, şi de ulei”.

Potrivit acestuia nu este nevoie să se cumpere mai mult ulei decât le este necesar.

„Pe lângă faptul că se află în depozite suficiente cantităţi de ulei pentru a nu apărea dezechilibre, avem şi stocuri de floarea-soarelui la fabricile producătoare de ulei din ţara noastră şi avem fabrici producătoare de ulei, nu depindem de importuri majore în această privinţă. Le transmit încă o dată românilor pe această cale să nu intre în isteria care s-a creat atunci când s-a anunţat că preţul la combustibil va exploda, să nu înceapă acum să cumpere cantităţi mari de ulei, mai mult decât le este necesar. Dacă au văzut că în anumite magazine afişe sau anunţuri că se limitează distribuţia de ulei sau vânzarea de ulei la maxim trei baxuri a fost făcut tocmai în încercarea de a le transmite un mesaj foarte clar ca cineva să nu speculeze pe acest subiect şi să creeze panică şi isterie în rândul populaţiei”, a spus ministrul Agriculturii.

Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro