luni 26 februarie 2024

Ministrul Justiției: Problema drogurilor, la fel de presantă ca în SUA

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, spune că problema drogurilor în România devine la fel de presantă ca în Statele Unite, unde traficul şi consumul ilicit de droguri vor fi principale ameninţări la adresa securităţii naţionale, în 2024.

„În 2024, traficul şi consumul ilicit de droguri vor fi principale ameninţări la adresa securităţii naţionale din SUA. Asta spune cel mai recent Raport al Departamentului american pentru Securitate Internă.

În România, chiar ieri, 30.000 de pastile au fost capturate de poliţiştii antidrog din Vâlcea. Vorbim despre substanţa activă «alprazolam», un drog de risc.

Asta se întâmplă în contextul în care, în septembrie, operaţiunea HIMERA captura peste 20.000 comprimate stupefiante sustrase din circuitul legal chiar de gestionar. Problema drogurilor în România devine la fel de presantă ca peste ocean.

Drogurile sunt atât o problemă de sănătate publică, cât şi una de securitate naţională. De aceea, e necesar să alocăm resurse umane suplimentare la DIICOT. Joi, va intra în şedinţă de Guvern un memorandum în acest sens: suplimentarea cu 25 de posturi de procurori”, a declarat Alina Gorghiu, citată într-un comunicat de presă transmis luni de Ministerul Justiţiei.

Ea spune că legislaţia trebuie adaptată la aceste ameninţări, vorbind despre proiectul privind eliminarea pedepsei cu suspendare în cazul traficului de droguri de mare risc şi majorarea pedepselor pentru fapte de efectuare fără drept de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro