vineri 21 iunie 2024

Ministrul Justiției: SIIJ a cheltuit 17 milioane pentru 6 rechizitorii

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Dezvăluire incredibilă în ultima ediție a Săptămânii Financiare. Într-o intervenție telefonică, Stelian Ion, ministrul Justiției, a prezentat cifrele eșecului Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție: în 3 ani de activitate, aceasta a finalizat 6 rechizitorii, iar costurile funcționării ei au fost de 17 milioane de lei! În prezent, la respectiva secție lucrează 7 procurori, plus personalul auxiliar. Statistica ministrului se referă la perioada octombrie 2018 – februarie 202.

„În perioada celor 3 ani de funcționare, SIIJ a întocmit 6 rechizitorii. Repet, 6 rechizitorii! O medie de 2 rechizitorii pe an, din care niciun rechizitoriu pentru corupție. Desigur, nu este o fabrică ce produce ceva pe bandă rulantă, dar faptul căniciun rechizitoriu nu a fost întocmit pentru fapte de corupție, ar trebui să ne dea serios de gândit, pentru că această secție pare că a fost concepută mai mult pentru a proteja anumite zone”, a explicat Stelian Ion.

În încheiere, reprezentantul guvernului a susținut despre SIIJ că poate fi comparată cu un teren viran pe care apar bălării, în ideea că ea poate genera corupție prin însăși apatia sa.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro