marți 6 iunie 2023

Ministrul Justiției: SIIJ a cheltuit 17 milioane pentru 6 rechizitorii

CITEȘTE ȘI:

spot_imgspot_img

Dezvăluire incredibilă în ultima ediție a Săptămânii Financiare. Într-o intervenție telefonică, Stelian Ion, ministrul Justiției, a prezentat cifrele eșecului Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție: în 3 ani de activitate, aceasta a finalizat 6 rechizitorii, iar costurile funcționării ei au fost de 17 milioane de lei! În prezent, la respectiva secție lucrează 7 procurori, plus personalul auxiliar. Statistica ministrului se referă la perioada octombrie 2018 – februarie 202.

„În perioada celor 3 ani de funcționare, SIIJ a întocmit 6 rechizitorii. Repet, 6 rechizitorii! O medie de 2 rechizitorii pe an, din care niciun rechizitoriu pentru corupție. Desigur, nu este o fabrică ce produce ceva pe bandă rulantă, dar faptul căniciun rechizitoriu nu a fost întocmit pentru fapte de corupție, ar trebui să ne dea serios de gândit, pentru că această secție pare că a fost concepută mai mult pentru a proteja anumite zone”, a explicat Stelian Ion.

În încheiere, reprezentantul guvernului a susținut despre SIIJ că poate fi comparată cu un teren viran pe care apar bălării, în ideea că ea poate genera corupție prin însăși apatia sa.

Comentează pe FACEBOOK
- Advertisement -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro