Ministrul Mediului, desființat de un liberal „E o vulnerabilitate!”

Ministrul Mediului, desființat de un liberal „E o vulnerabilitate!”

Ministrul mediului, Costel Alexe a primit astăzi un sfat extrem de util, taman de la un coleg liberal. “Nu confundați interesul acestui stat, cu interesele unui grup organizat mafiot!”. Sfatul vine de la candidatul PNL la șefia Consiliului Județean Caraș-Severin, omul de afaceri Romeo Dunca. Cum de l-a nimerit Dunca taman pe Alexe să ii dea acest sfat, e extrem de simplu. De-a lungul anilor, Romeo Dunca a demonstrat că este un mare iubitor de natură, un protector al pădurii și un ecologist recunoscut. În atare condiții, probabil că Dunca a simțit latura duplicitară a lui Alexe, care în față ne minte pe toți că nu vrea tăierea pădurilor, ba chiar le apără, iar prin spate dă verde pentru genocidul forestier actual.

În scrisoarea sa deschisă, liberalul din Caraș invocă neregulile care au loc cu acordul instituțiilor statului. “Procentul de acoperire cu păduri al țării poate că nu figurează diminuat cu realitatea, din simplul motiv că a scoate suprafețe din fondul forestier e aproape imposibil. Dar aici nu e vorba de suprafețele din acte, ci de sute sau mii de parcele mai mari de 1 ha, rase complet fără a fi evidențiate în actele silvice.” Scrisoarea lui Dunca îl aruncă practic în aer pe ministrul Costel Alexe, despre care primul susține că este cel mai slab ministru din actuala garnitură și că reprezintă o vulnerabilitate pentru guvernul Orban. Acțiunile lui Alexe din ultima vreme, precum și blatul ordinar făcut de acesta cu PSD a fost de multe ori subiect de discuții aprinse în PNL. Alexe este cel care l-a cooptat în PNL pe pesedistul Mihai Chirica, alt subiect intens dezbătut de liberali.

Revenind însă la problema stringentă a tăierii de pădure, care a isterizat aproape toată România, vă reamintim că Alexe a negat permanent acest fenomen. În vreme ce camioanele, barjele și garniturile de tren sunt văzute și filmate în toată țara, Costel Alexe face conferințe de presă și explică ce bine stăm la capitolul defrișărilor. Rămâne de văzut dacă atacul colegului liberal de la Caraș Severin îl va sensibiliza într-un final pe Premier, astfel încât ultimul să înțeleagă prejudiciul de imagine generat de Alexe.

Comentează pe FACEBOOK