joi 30 mai 2024

Ministrul Mediului: Țara nu e în grădină botanică

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a declarat că se va exploata în continuare lemn din pădure, că doar „nu transformăm țara în grădină botanică”.

„Exploatarea corectă, legală, durabilă a pădurii va oferi suficiente resurse pentru toată lume (industrie și populație)”, afirmă UDMR-istul Tanczos Barna, care în urmă cu câteva zile a fost surpins de jurnaliști în genunchi la intonarea imnului Ținutului Scuiesc.

Potrivit acestuia, se va mai putea exploata în continuare lemn din pădure, în niciun document oficial (nici în strategia forestieră europeană și nici în cea națională ) ne-existând condiții care să interzică exploatarea forestieră.

Ministrul Mediului a vorbit și despre plafonarea plafonarea prețului la lemnele de foc.

Varianta susținută de Coaliție vizează plafonarea prețului, măsură însoțită de interdicția exportului pentru anumite sortimente de lemn și produse derivate din lemn. Decizia finală urmează să fie luată la următoarea ședință de Guvern.

„Sper ca cel puțin pe piața lemnului de foc aceste intervenții să aibă efecte benefice pentru cetățeni și împreună cu ministerele de resort să găsim soluții și pentru industria mobilei”, a mai afirmat el, potrivit Hotnews.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- AFLĂ MAI MULT -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro