joi 22 februarie 2024

Ministrul Muncii nu crede că salariile profesorilor vor fi majorate

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Ministrul muncii, Marius Budăi, crede că soluția pentru a rezolva cererile sindicaliștilor din Educație nu este doar la el, ci la întreaga coaliţie.

Budăi este de-acord cu decizia luată de președintele PSD, Marcel Ciolacu. Acesta a declarat că negocierile pentru formarea viitorului Guvern trebuie  oprite până la rezolvarea grevei profesorilor.

„Gândul meu se duce către cei 3 milioane de copii şi cei aproximativ 300.000 de lucrători din sistemul de educaţie şi consider că ei sunt mai presus de orice dispută a unuia sau altuia. Marcel Ciolacu a decis să întrerupem orice discuţie, orice negociere politică, pentru că orice funcţie publică, politică, într-un guvern este mult mai puţin importantă decât destinul a peste trei milioane de copii”, a spus Marius Budăi la Antena 3, potrivit news.ro.

Budăi a mai spus că nu poate garanta profesorilor o majorare de salarii în cadrul negocierilor care vor avea loc la Guvern.

„Nu este un lucru la care să răspundă ministrul muncii, fără să fie această discuţie transparentă. Nu cred că soluţia este doar la mine, eu cred că soluţia este la întreaga coaliţie. Nu mergem la o negociere şi la o discuţie în cadrul unui dialog social onest cu concluziile şi cu liniile deja ştiute din acest moment”, a mai spus ministrul.

Sindicatele din Educație se află azi la sediul Guvernului pentru negocieri în încercarea de a opri greva generală anunțată pentru luni.

Totuși, Simion Hăncescu, președintele Federației Sindicatelor Libere din Învățământ a spus că negocierile nu îi vor face însă pe profesori să renunțe la greva generală

„Exclus ca școlile să se deschidă luni”, a afirmat el. Potrivit acestuia, profesorii nu vor „bate palma pe vorbe”, ci doar când grila de salarizare cerută va fi aprobată prin Ordonanță de Urgență.

Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro