sâmbătă 2 martie 2024

Ministrul Rafila anticipează ridicarea stării de alertă

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, este de părere că starea de alertă impusă din cauza pandemiei de Covid-19 ar putea fi ridicată în curând. Potrivit medicului, sunt semne că ne aflăm în vârful valului 5 al pandemiei și că vom intra pe un trend descrescător, iar la final de martie mare parte din restricții vor fi ridicate.

„Mă gândesc de mai mult timp şi eu. Sunt un om echilibrat şi chiar dacă îmi place să fiu optimist îmi place să nu fiu hazardat în opinii. Opinia mea este că până la sfârșitul lui martie am putea să scăpăm de marea majoritate a restricțiilor, dacă intrăm pe un trend descrescător şi dacă situaţia asistenței medicale spitalicești nu mai pune niciun fel de probleme.

Dacă se dovedeşte şi în România așa cum s-a dovedit şi în alte ţări că tulpina Omicron produce infecții ușoare, banale la marea majoritate a oamenilor, sigur că restricţiile vor fi ridicare.

Eu aștept şi ridicarea stării de alertă. Sfătuiesc românii să mai avem răbdare şi poate ne gândim cum să reluăm şi diferite tipuri de activități”, a explicat Alexandru Rafila la Antena 3.

 

Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro