joi 12 decembrie 2024

Minunea chinezească : spital în 10 zile la Wuhan

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Oricât de blamată ar fi administrația de la Beijing și sistemul comunist menținut de aceasta, în China se întâmplă minuni. Celebrul spital din Wuhan, epicentrul virusului coronarian, a primit primul pacient după doar 10 zile de la începerea construcției. Nu vorbim doar de construcția propriu-zisă, ci de dotarea la cheie a acelei unități medicale. Imaginile care au făcut înconjurul Internetului vorbesc de la sine. În mod evident, problema nu s-a rezolvat, însă viteza de reacție a chinezilor a dat un exemplu întregii planete.

1000 de paturi și 60.000 de metri pătrați

Groapa în care excavatoarele roiau precum furnicile a apărut în fotografii pe 23 ianuarie. Se vorbea de un proiect grandios, ridicat contracronometru. După 10 zile s-a decretat reușita sa deplină.

This Saturday Feb 1 2020 photo released by Chinas Xinhua News Agency shows construction workers at the site of the Huoshenshan temporary field hospital being built in Wuhan in central Chinas Hubei Province Chinas death toll from a new virus has increased to 304 with more than 14000 cases amid warnings from the World Health Organization that other countries need to be prepared in the event the disease spreads among their populations Xiao YijiuXinhua via AP

Cifrele sunt incredibile : 30 de unități de primire urgențe, peste 1000 de paturi și 1400 de medici și asistenți detașați pentru a lucra în spital. Vorbim de 60.000 de metri pătrați construiți pe două nivele. În ciuda acestor date spectaculoase, administrația de la Beijing nu și-a bătut recordul personal. În 2003, în plină epidemie a virusului SARS (sindromul respirator acut), s-a reușit construirea unui spital identic, la Beijing, în doar 7 zile!!
Revenind la construcția din Wuhan, aceasta diferă puțin față de un spital obișnuit. Bolnavii sunt complet izolați, în așa fel încât să nu interacționeze deloc cu personalul medical. Sistemele de ventilație sunt și ele adaptate pentru a asigura izolarea totală. Chiar așa epidemiologii trimiși acolo apreciază că riscurile sunt extrem de mari, iar suplimentarea capacităților de cazare ar fi de dorit.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro