duminică 26 mai 2024

Mircea Geoană interesat să intre în cursa pentru Palatul Cotroceni

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Mircea Geoană a anunțat că dorește să intre în cursa pentru Palatul Cotroceni. Secretarul general adjunct al NATO va face un anunț despre candidatura sa la prezidențiale chiar de la Sibiu.

”Până în momentul în care voi lua o decizie finală, cred că n-are rost să comentăm mai mult decât este nevoie. Am spus-o și o repet și o spun la modul cel mai onest, am o obligație de a sluji această alianță care mi-a oferit o poziție atât de importantă, cu tot ce pot și cu tot ce știu și asta fac, și evident că pe măsură ce mandatul meu la NATO începe, e tot prelungit, e adevărat… (…) Deci, să lăsăm lucrurile să-și urmeze cursul lor firesc, se vor decanta, într-un fel, cred și pentru România.

Aș mai spune un singur lucru, este o resincronizare a ceasurilor politice naționale, sunt atât de multe alegeri românești, europene și americane. Deci, într-un fel plecăm într-un ciclu întreg și evident că este o miză foarte mare. Nu spun că nu sunt interesat”, a precizat Mircea Geoană pentru Turnul Sfatului.

Geoană a discutat și despre un eventual schimb de locuri cu Klaus Iohannis: actualul președinte să ajungă în fruntea NATO, iar el să fie ales în fruntea României.

”Singurul lucru pe care poți să-l comentez este că, fără să fie o regulă, ultimii doi secretari generali, vorbesc doar de o anumită practică recentă NATO, sunt foști prim-miniștri. (…) Dacă acest lucru se confirmă, repet, nu e o chestiune absolută, asta înseamnă că practic, cei care sunt sau au fost în funcție atât de importantă ar avea o șansă să se califice. (…) Deci, încă o dată, vom vedea în primul rând ce se întâmplă peste câteva zile, pentru că discuția despre noul secretar general e încă în derulare, vom vedea care este decizia și vom vedea după aceasta care este momentul în care aliații vor trebui să aleagă un nou lider, sunt criterii geografice care se iau…”, a mai spus Geoană.

Sursă foto: Facebook

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist.
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- AFLĂ MAI MULT -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro