luni 25 septembrie 2023

Moțiunea: politicienii câștiga, românii Nu!

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

După moțiunea aceasta, aproape toate partidele politice au câștigat. Logica e simplă :

PSD a scăpat de alegeri locale în 2 tururi, ceea ce îngropa indubitabil acest partid. Ba i-au și arătat lui Orban că au rămas jupani în parlament.

PNL a câștigat electoral și într-un fel s-a scos, pe principiul „Noi am vrut, dar…” În plus, pe mâna lui Iohannis e posibil să revină rapid sau să nu plece mai deloc.

ProRomania s-a reinvintat, iar Ponta a luat o gură de oxigen, după ce era să rămână fără partid. S-a întors oarecum la matcă și chiar are propunere de premier comun cu PSD: Remus Pricopie.

USR-Plus sunt acolo, exact ca apa sfințită. N-au fost la guvernare, nu au picat guvernul și rămân în filmul lor, cu electoratul lor. PMP crește oricum pe mâna lui Băsescu la Bruxelles, iar ALDE era oricum mort în păpușoi, în orice formulă.

Dar adevărații perdanți sunt românii. Tara este iarăși în haos, neguvernata, iar proiectele începute riscă să ajungă la gunoi. Vin alte minți luminate, alte idei, altă morișcă de numiri politice..

Așa cum știm, totul este acum în mâna președintelui. Poate face orice propunere vrea. Probabil ii va împinge tot pe PNL-iști, în aceeași formulă sau oricare alta. Vin și eu cu o sugestie /scenariu. Nu dați cu pietre: ce-ar fi dacă i-ar lasă pe PSD-iști și pupilele lor să își rupă definitiv gâtul (electoral desigur) până la toamnă?! Românii au oricum șansa să le rupă coloana vertebrală la locale, chiar și într-un singur tur….  Mâine oricum ne va lămuri președintele.

Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -" "
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro