luni 17 iunie 2024

Măriri de salarii pentru angajații caselor de sănătate/Sindicaliștii anunță oprirea protestelor

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

După mai bine de o săptămână de proteste, timp în care au restrâns considerabil activitatea, angajații caselor de asigurări de sănătate vor beneficia de măriri de salarii. Măsura a fost adoptată marți de Parlament.

„Ca urmare a discuțiilor avute acum cu liderii sindicali, am fost asigurat că angajații caselor de asigurări de sănătate vor începe de astăzi efectuarea plăților pentru spitale, servicii medicale și medicamente. Practic, astăzi se deblochează criza din sănătate, ca urmare a eforturilor depuse de colegii mei liberali, care au reușit să impună adoptarea proiectului de lege care răspunde solicitărilor angajaților CNAS. Le mulțumesc pentru susținere colegilor liberali și în mod special președintelui PNL, Nicolae Ionel Ciucă, care au înțeles cât de important este să deblocăm criza din sănătate”, a transmis șeful CNAS, Andrei Baciu, pe Facebook.

Totodată, Baciu a susținut că proiectului „nu pune presiune pe bugetul de stat și că modificările implică strict fondurile proprii ale CNAS”.

„În același timp, am reparat o inechitate, pentru că profesioniști din domeniul asigurărilor sociale de sănătate câștigau mult mai puțin decât angajați din alte instituții cu funcții similare. Un sistem nu poate fi cu adevărat performant și eficient fără oameni profesioniști și motivați”, a mai spus Andrei Baciu, precizând că „este un proces început de câteva luni de zile care se finalizează într-o perioadă plină de provocări, însă orice amânare a soluționării ar fi echivalat cu un blocaj”.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro