Năsui renunță la directoarea ‘colaboratoare a Securității’

Claudiu Năsui a anunțat joi că renunță la numirea pe funcție de director în cadrul Ministerului Economiei a unei persoane care are decizie, în primă instanță, de colaborare cu Securitatea.

Amintim că acesta  a solicitat pe 19 ianuarie premierului Cîțu ca Florina Prisecaru, director general adjunct în cadrul Ministerului de Finanțe, să fie detașată ca secretar general la Ministerul Economiei. Doar că Prisecaru are ceva probleme de moralitate.  Mai exact, aceasta are o decizie în primă instanță de colaborare cu fosta Securitate, după ce CNSAS a trimis dosarul în instanță.

În urma stârnirii unui scandal în spațiul public, ministrul a renunțat cu totul la această persoană.

„Am căutat o persoană care să aibă experiență în zona aceasta. Nu cunosc multă lume la stat, așa că am căutat cât de bine am putut persoane. Am renunțat la numirea ei în calitate de secretar general tocmai din cauza dosarului CNSAS, dar m-am gândit că un transfer de la un minister la altul nu va fi problematic. Mutarea ei ar fi fost de pe postul pe care îl ocupă acum, pe fix același post la economie”, a scris pe Facebook Claudiu Năsui.

Claudiu Năsui mai spune că este o minciună faptul că familia sa ar avea vreo treabă cu fosta securitate.

Potrivit Hotnews, tatăl parlamentarului este Dorel Năsui, un om de afaceri cu o avere estimată la peste 100 de milioane de euro, obținută în domeniul comunicaţiilor în Statele Unite. Numele lui Dorel Năsui este legat de afacerea „Motorola”. Dorel Năsui este proprietar alături de familie al grupului de firme American International Radio (AIR – Airadio – Ageximco), specializat în comunicaţii de tip radio şi servicii de tip GPS (global positioning systems).

Comentează pe FACEBOOK