marți 15 octombrie 2024

Ne urmărește ocaua lui Cuza!

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Înțelepciunea populară adaugă și ea o variantă mai dură la dictonul „pentru unii mumă pentru alții ciumă” Duplicitatea și ipocrizia s-au dovedit a fi, în ultimii 30 de ani, dușmani de moarte ai țării noastre. S-au săpat gropi și tranșee între activități similare, dar cu administrare și coordonare diferită.

Privatul, pentru unii, pare dușmanul, așa cum statul pare pentru ceilalți un adversar. Dacă în privat vorbim despre performanță pentru a fi remunerat și pentru a avansa, nu același lucru se întâmplă din păcate în instituțiile statului.

Sunt convins că cele două structuri trebuie să colaboreze și să învețe una de la cealaltă. Este nevoie de reguli, este nevoie de instituții ale statului performante și este automat nevoie de evaluări corecte ale activității fiecăruia dintre funcționari. Este la fel de adevărat că plafonarea profesională a apărut în momentul în care și codașul instituției avea calificative bune și foarte bune, la fel ca ale celui implicat și ambițios. La privat acest lucru nu se poate întâmpla, pentru că acolo remunerația nu poate fi bazată decât pe performanță. Acolo nu trece ziua și merge leafa!

Așa cum spuneam la început, este nevoie să luăm ce e mai bun de la unii și de la ceilalți, adăugând unora performanța necesară, iar celorlalți responsabilizarea în fața exigentelor statului.Nepotismul este un alt flagel adus în rândurile funcționarilor publici apropiații unora și altora și, din păcate, doar pentru a le oferii un loc călduț de muncă, aceștia neavând prea mari șanse în privat.

Toate cele de mai sus le decontăm cu toții!

Toate cele de mai sus le decontează și angajații de la stat, ce țin în cârcă indolența, superficialitatea și pârghiile celor ce vin la serviciu pentru a avea de unde să plece. Raportul de activitate zilnică este obligatoriu, așa cum sunt obligatorii obiective noi ale instituțiilor.

Tot ceea ce am scris nu trebuie interpretat ca un deget acuzator îndreptat spre funcționari, ci ca un strigăt de disperare al unui patriot. Haideți să aducem mediul privat în juriul ce dă note statului!

Astăzi, la grămadă se iese în stradă pentru majorarea salariilor. Nu comentez în niciun fel acest aspect. Dar mă întreb, cum ar fi să iasă în stradă cei nemulțumiți de ceea ce fac unii funcționari în raport cu cetățeanul și cele două grupuri să se întâlnească în Piața Victoriei?!

Statul este cea mai mare companie, cu cei mai mulți angajați, de care depind toți cetățenii. Trebuie să se comporte în așa fel încât să crească performanța și asta poate începând de ieri..

Horia Constantinescu, președinte ANPC

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro