marți 6 iunie 2023

Nicolae Ciucă, întrevedere cu preşedinta PE

CITEȘTE ȘI:

spot_imgspot_img

Premierul Nicolae Ciucă efectuează zilele acestea o vizită oficială la Bruxelles. Șeful Guvernului a avut miercuri dimineață o întrevedere cu noua preşedintă a Parlamentului European, Roberta Metsola, cu care a abordat subiecte legate de aderarea României la Spaţiul Schengen, răspunsul Uniunii Europene la agresiunea militară a Rusiei asupra Ucrainei, consolidarea acţiunii Uniunii Europene în vecinătatea sa şi securitatea energetică.

”Evocând sprijinul consecvent şi activ al forului legislativ european şi al preşedintei Roberta Metsola faţă de obiectivul de concretizare a aderării României la Spaţiul Schengen până la finele anului, premierul Nicolae Ciucă a mulţumit pentru această susţinere”, arată Executivul într-un comunicat oficial.

”Rezoluţia adoptată recent de Parlamentul European recunoaşte pe deplin aşteptările legitime ale României privind aderarea la Spaţiul Schengen, ceea ce ne dă încredere că acţiunile consistente asumate de România privind aplicarea standardelor acquis-ului Schengen oferă baza solidă pentru adoptarea rapidă a unei decizii politice favorabile”, a declarat premierul Nicolae Ciucă.

Şeful Executivului român a reconfirmat totodată interesul comun pentru consolidarea unităţii de acţiune şi a coeziunii Uniunii în faţa provocărilor actuale.

În acest context, Ciucă şi-a exprimat aprecierea deosebită faţă de acţiunea consistentă a Parlamentului European şi faţă de viziunea pragmatică a Robertei Metsola în favoarea unui răspuns rapid şi ferm al Uniunii în faţa războiului Rusiei din Ucraina.
Prim-ministrul român va participa şi la ceremoniile de semnare a unor documente bilaterale precum Acordul bilateral de cooperare între Centrul Belgian de Cercetări Nucleare şi Institutul Naţional de Cercetare, Dezvoltare pentru Fizică şi Inginerie Nucleară Horia Hulubei (IFIN-HH) şi Memorandumul de înţelegere referitor la cooperarea în domeniul nuclear între Regia Autonomă Tehnologii pentru Energia Nucleară (RATEN) şi Centru Belgian de Cercetări Nucleare (SCK CEN).
Comentează pe FACEBOOK
- Advertisement -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro