Nicolae Robu și moștenirea sa impresionantă

Nicolae Robu și moștenirea sa impresionantă

Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, are o avere considerabilă. Din primirea unei moșteniri consistente, în 2019, spune el.

Potrivit declarației sale de avere de anul trecut, el si sotia sa au primit mostenire nu mai putin de 21 de terenuri si doua case in 2019, in Bocsig, dintre care 19 terenuri agricole si doua intravilane.  Cel mai mare teren are 21.600 de metri patrati.

Prima clădire mostenita are 250 de metri patrăti, potrivit ziare.com. Este formată din două case și o anexă, fiind împărțită între Robu și Badulescu Maria, sora sa.

În cazul celei de-a doua clădiri se specifică doar faptul că este o casă de locuit plus două anexe, fiind mostenită de Florica Robu, soția edilului.

Potrivit declaratiei de avere din 2020, familia Robu are trei conturi bancare deschise, suma totala detinuta fiind de 15.380 de lei.

Veniturile anuale ale lui Nicolae Robu sunt de 164.268 de lei din exercitarea functiei de primar, 278.786 de lei ca profesor universitar plus incasarea unor drepturi platite retroactiv si 9.291 de lei ca membru de onoare al Academiei Oamenilor de Stiinta din Romania.

Nicolae Robu este candidatul PNL pentru un nou mandat, daca nu va fi condamnat in prima instanta. Robu a fost trimis in judecata de catre DNA pentru un dosar privind casele nationalizate, fiind acuzat de procurori de abuz in serviciu cu obtinere de foloase necuvenite in forma continuata.

Soții Robu au două apartamente în Timișoara, pe care le-au cumpărat în 1991, respectiv 2004.

Primarul declară că are trei mașini, dobândite în 2001, 2003 și 2013.

Vezi AICI documentul integral

Comentează pe FACEBOOK