duminică 10 decembrie 2023

Nicușor Dan: Am alocat 80 mil. lei pentru subvenţia la termoficare

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Primarul general al Capitalei Nicuşor Dan a anunţat că rectificarea bugetară aprobată, luni, în Consiliul General al Municipiului Bucureşti sunt rezolvate mai multe chestiuni care ţin de realizarea unor investiţii importante, dar şi de acoperirea unor cheltuieli la servicii care s-au majorat în ultimele luni. Edilul a precizat că a fost făcută o reactualizare a preţurilor pentru a putea finaliza achiziţia a 100 de troleibuze, reabilitarea unor linii de tramvai, precum şi semaforizarea inteligentă şi au fost alocate 80 milioane lei pentru subvenţia la termoficare.

– Am făcut o reactualizare a preţurilor pentru a putea finaliza achiziţia a 100 de troleibuze, pentru reabilitarea liniilor de tramvai şi pentru semaforizarea inteligentă
– Am inclus sumele necesare pentru achiziţia serviciilor de consultanţă şi asistenţă tehnică în vederea obţinerii acordului de mediu pentru SIDU (strategia integrată de dezvoltare urbană), astfel încât Municipalitatea să poată accesa fonduri europene.
– Am alocat 80 de milioane de lei pentru subvenţia la termoficare. Sumele au fost necesare deoarece facturile la energia termică sunt mai mari decât previziunile de la începutul anului.
– S-au alocat 17 milioane de lei în plus pentru reparaţiile străzilor, trotuarelor şi realizarea marcajelor, dar şi pentru iluminat public.
– Am prevăzut fonduri pentru repararea softului Bibliotecii Metropolitane Bucureşti care permite accesarea colecţiilor de cărţi în format digital.
– Am alocat 170.000 de lei pentru achiziţionarea arhivei “Camil Petrescu”, pentru Muzeul Naţional al Literaturii Române. Este vorba de sute de scrisori primite de la Mihail Sadoveanu, Mircea Eliade, Liviu Rebreanu sau Mihail Sebastian, mii de pagini de manuscrise şi dactilograme corectate ale romanelor, pieselor de teatru şi operelor filosofice ale scriitorului, precum şi diverse obiecte personale”, a scris Nicuşor Dan, luni pe Facebook. 
Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro